:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2023   8:13

0

63

Tamara Vučić na Samitu prvih dama i gospode u Kijevu

Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara, učestvovala je na Samitu prvih dama i gospode koji je u Kijevu organizovala supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska.

Tokom samita, koji se ove godine bavio temom mentalnog zdravlja, Tamara Vučić je istakla da je ljubav najbitniji faktor za prevazilaženje svih kriza, uključujući i one mentalne.

"Mentalno zdravlje ne poznaje granice, ne zavisi od uzrasta, niti verske pripadnosti i ono je aktuelna tema u svako doba i na svakom mestu na svetu. Svaki dan je ispit. Život je nepredvidiv, ali način na koji shvatamo izazove i kako se sa njima suočavamo potpuno zavisi od nas", rekla je Vučićeva.

U okviru samita, Tamara Vučić je učestvovala na panelu čija je tema bila mentalno zdravlje savremenih adolescenata i tom prilikom poručila da je u vremenu društvenih mreža na odraslima da pomognu mladima, ohrabrujući ih da rade na sebi, na svom obrazovanju, na razvijanju kritičkog razmišljanja kako bi mogli da sve što čuju ili pročitaju posmatraju kroz filter sopstvenih vrlina, vrednosti i emocija.

"Društvene mreže su zaista moćno sredstvo komunikacije, kroz koje se nameću visoki standardi koje je nemoguće ispratiti. Verujem da živimo u vremenu koje je Vorhol predvideo, da svako ima tih 15 minuta popularnosti i slave, a takvo stanje je izazov za odraslog, a kamoli za dete i mladu osobu koja nije dostigla taj stepen zrelosti i samopouzdanja. Mladi su podložni uticaju i manipulaciji, a naša je obaveza da im objasnimo da to nije pravi svet, kao i da moraju da uspostave stvarne kontakte umesto onih na internetu. Ako ne uspemo u tome, nove generacije će biti depresivnije, ranjivije, anksioznije. Zato verujem da treba da uložimo dodatni trud i razgovaramo s njima. Čini mi se da je ključ u komunikaciji. Moramo da ih motivišemo da se otvore, da govore o svojim emocijama, o svojim problemima, izazovima s kojima se suočavaju, jer adolescencija je period kroz koji smo svi prošli", navela je Tamara Vučić.

Ona je na panelu govorila zajedno sa prvom damom Estonije Sirie Karis, suprugom premijera Jermenije Anom Hakobjan i partnerom predsednice Slovačke Jurajem Rizmanom.

Na marginama samita, supruga predsednika Tamara Vučić sastala se i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i prvom damom Olenom Zelenski, kao i holivudskim glumcem Šonom Penom.

Kao specijalni gosti, otvaranju samita su prisustvovali i američki držani sekretar Entoni Blinken i danska premijerka Mete Frederiksen.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Tamara VučićSamit prvih dama i gospodeOlena ZelenskaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva