:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Novembar 14, 2019   11:01

0

198

Tanasković: Neke države koje su priznale Kosovo ne žele ga u Unesku

Određeni broj država koje, iako su priznale nezavisnost, smatraju da Kosovo ipak ne zaslužuje da bude u Unesku, izjavio je danas bivši ambasador Srbije pri Unesku profesor Darko Tanasković.

 

Zemlje poput Japana, Koreje, koje, iako su priznale Kosovo kao državu, smatraju da ne bi trebalo da bude član Uneska i daju prednost dijalogu koji se vodi između Beograda i Prištine.

"To je zapravo onaj broj država koji na kraju pretegne, jer naš je cilj da i one države koje su priznale nezavisnost shvate da ono, i kada bi bilo država, ipak ni u kom slučaju ne zaslužuje da bude članica te međunarodne organizacije", podvukao je Tanasković.

Na pitanje kakvi su njegovi utisci posle jučerašnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na 40. zasedanju Generalne konferencije Uneska u Parizu, Tanasković je za TV Prva naveo da je odabran dobar i značajan trenutak, jer dolazi u momentu kada je Srbija ojačala svoju poziciju u Unesku.

"Ovo je dobar trenutak koji je odabran da predsednik istupi na Generalnoj konferenciji, pored ostalog i zato što je Srbija ponovo kandidat za člana Izvršnog saveta Uneska i veoma je važno da bude ponovo izabrana, jer to znatno proširuje mogućnosti za zaštitu naših interesa u okviru ove organizacije", rekao je on.
 

Izvor: Kosovo Onlajn

Darko TanaskovićUNESKOKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva