:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2023   9:26

0

361

Telekom donirao pametne table i sportsku opremu srpskim školama na Kosovu i Metohjiji

U okviru projekta osavremenjavanje nastave Osnovnoj školi Leposavić u Leposaviću generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić sa saradnicima i pomoćnicom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlanom Miladinov uručio je pametnu tablu. Ovo je jedna od deset tabli koje će tokom dva dana biti predate školama na KiM.

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić prvo je uručio donaciju Osnovnoj školi Leposavić.

„Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića Telekom Srbija je imao tu čast da donira 10 tabli školama na Kosovu i Metohiji.  Ova tabla pomaže u novom načinu sticanja znanja i način kako se što bolje digitalno opismeniti i kao mali ući u nešto što će biti budućnost. Pošto smo mi vlasnici sportskog kanala Arene odlučili smo da doniramo i sportsku opremu. U dva dana obići ćemo škole i razgovarati sa pametnom decom i dobrim ljudima“, naglasio je Lučić.

On je naveo da je Telekom Srbija na Kosovu i Meotohiji najveća srpska firma koja zapošljava 250 radnika.

„Tu smo da pomažemo mladim ljudima na KiM da što pre steknu digitalna znanja i pretpostavljam da će neko od njih, kada završi školu, početi kod nas da radi. Uvek ćemo biti prisutni i razvijaćemo našu kompaniju“, rekao je Lučić.

Primopredaji donacije prisustvovale su i pomoćnice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i Dušica Nikolić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov navela je ovom prilikom da je cilj donacije unapređenje znanja i veština u oblasti digitalne tehnologije.

„Ovakav način rada omogućava da se metodika izvođenja nastave podiže na mnogo viši nivo. Interaktivne table su velika pomoć u nastavi i omogućavaju interakciju sa internetom, komunikaciju dece sa drugim školama, i omogućava deci da im čas bude mnogo, mnogo interesantniji a nastava bude na mnogo višem nivou“, naglasila je Miladinov.

Ona je dodala da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i do sada, nastaviti da radi na podizanju obrazovnog sistema na viši nivo ulaže materijalna sredstva,  kao i pomoći u radu nastavnika i olakšati njima rad sa našom decom.

 „Ova donacija doprineće poboljšanju kvaliteta nastavnog procesa i učiniti dalji rad sa učenicima veoma zanimljiv i uspešan.“, rekla je direktorica Osnovne škole Leposavić Silvana Magovčević.

Ona je dodala da deca i nastavni kadar, kao i građani Leposavića i daju svoj maksimum uprkos pritiscima kojima su izloženi poslednjih par meseci.

„Nadamo se da će u skorije vreme da se reši ova situacija i da će uslovi za rad biti mnogo bolji“, naglasila je direktorica jedne od najvećih srpskih škola na prostoru Kosova i Metohije čiji učenici beleže brojne uspehe na svim nivoima takmičenja.

Kompanija Telekom donirala je osnovnim školama na Kosovu i Metohiji koje rade u sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije pametne table, sportske lopte i šahovske table. Donacije su namenjene školama  u Leposaviću, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Gračanici, Lapljem Selu, Gušterici, Štrpcu,Kuscu i Ranilugu.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMdonacijaTelekomLučićMiladinovNikolićpametne table
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva