:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 18, 2020   11:04

0

76

Tiodorović: U Nišu nesigurna situacija, ali manji broj umrlih

Epidemiološka situacija na jugu Srbije je i dalje nesigurna, a situacija u Vranju, gde su u jednom kolektivu koronavirusom zaražene desetine radnika, trebalo bi da opomene celu Srbiju, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

Tiodorović je rekao da je na jugu Srbije i u Nišu prisutna lokalna transmisija viriusa, ali da se broj umrlih smanjuje.

"Ima još obolelih, ali broj umrlih se smanjuje i to je dobro. Nemamo podataka o umrlima od koronavirusa za danas i juče. Pozitivno je takođe što imamo veliki broj vraćenih u staračke domove", kazao je Tiodorović za RTS i dodao da je do sada vraćena 181 osoba u gerontološke centre, a da je oko 12 ostalo u Kliničkom centru.

On je naveo da će zgrada KC Niš za nekoliko dana moći da bude vraćena svojim prethodnim zadacima, da zbrinjava, dijagnostifikuje i leči stanovništvo sa jugoistoka Srbije.

"Najzad će hronični bolesnici biti zbrinuti prema uputima i terapijama", rekao je epidemiolog.

U Vranju je, zbog povećanja broja novoobolelih, ponovo otvorena Kovid bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a tokom vikenda registrovano je 52 novoobolelih, od kojih je najviše radnika jedne fabrike nameštaja.

Tiodorović kaže da su Vranje i leskovačke fabrike "Jura" primeri koji pokazuju šta se može desiti ako se ne sprovode mere, a stanovništvo potpuno opusti.

"U 'Juri' je situacija stavljena pod kontrolu. Imali smo obimna testiranja, već je urađeno preko 1.300 testova, samo 23 je bilo sa pozitivnim nalazom. I to su sve mladi ljudi bez teže kliničke slike", zaključio je Tiodorović.

Izvor: T a n j u g

dr Branislav TiodorovićNišVranjekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?