:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 01, 2023   10:38

0

317

Todić: Pod konstantnim smo pritiskom; Tražimo da se ispune naši zahtevi

Nekadašnji gradonačelnik Leposavića Zoran Todić je u izjavi za TV Most rekao da su stanovnici četiri opštine na severu KiM pod konstantnim pritiskom i da će narod dolaziti na proteste do ispunjenja zahteva.

"Ovo je sedmi dan kako je zgrada opštine okupirana, nasilno zauzeta od strane pripadnika Kosovske policijske službe, koji su na silu ovde uveli tzv. gradonačelnika, gospodina Hetemija, koji nema niti legalitet, niti legitimitet. Ovi izbori na kojima je Hetemi izabran, su protekli tako da nijedan Srbin, Bošnjak, Goranac, niti Rom sa ove opštine  nije izašao na te izbore. Takođe je mnogo manji broj Albanaca, koji žive u tri sela na ovoj opštini, je izašao na izbore nego ranijih godina. Tako da je neshvatljivo da pored svih upozorenja, apela, čak i od strane američkog ambasadora Hovenijera, oni šalju te tzv. gradonačelnike u zgrade opština, iako nisu dobrodošli. Tako smo u petak ovde imali nemile scene i povređene ljude.

Todić naglašava da ovo nije ništa novo, da smo i ranije imali odluke koje su usmerene protiv srpskog naroda od strane aktuelne Vlade iz Prištine.

"Četvrti dan kako se narod ovde okuplja sa istim zahtevima: da ovu zgradu napuste gospodin Hetemi i njegovi saradnici, kao i pripadnici Kosovske policije, kako bi se omogućio ulazak u zgradu svih zaposlenih koji stoje ispred zgrade", kaže Todić.

On ističe da je u Leposaviću život stao, da deca ne idu u škole i vrtiće, svuda je bodljikava žica.

"Ova zgrada ovde je žila kucavica Leposavića, jer svako ko treba da obavi neki posao, da podigne neki dokument, to bi uradio u ovoh+j zgradi, a to je danima nemoguće. Ovo što je uradio Kurti, sa ovom nerazumnom akcijom dovođenja nelegitimnih gradonačelnika, samo ukazuje na to da je život ovde sve teži i da smo pod konstantnim pritiskom, posebno stanovnici u četiri opštine na severu Kosova i Metohije", zaključuje Todić.

Izvor: TV Most

Zoran TodićKiMLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva