:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

SAD

clock

Decembar 26, 2018   21:28

0

252

Tramp: Čekaću koliko god treba na novac za zid prema Meksiku

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da je spreman da čeka koliko god treba da od poreskih obveznika dobije pet milijardi dolara za planirani zid na granici između SAD i Meksika, zahtev koji je doveo do delimične blokade federalne vlade.

Tramp je to rekao tokom iznenadne posete Iraku, a u trenutku kada za blokadu vlade, koja traje već pet dana, nema nagoveštaja okončanja, prenosi Rojters.

Upitan koliko dugo je spreman da čeka na ono što želi, Tramp je odgovorio da će čekati "koliko god treba", a istovremeno je za blokadu optužio Nensi Pelozi iz Demokratske stranke, za koju se očekuje da će 3. januara postati predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD.

Tramp je rekao da je spreman na dugu blokadu vlade i ocenio da protivljenje Nensi Pelozi njegovom zahtevu za finansiranje zida verovatno ima veze s njenom potrebom da obezbedi glasove kongresmena kako bi stala na čelo Predstavničkog doma.

"Američka javnost traži zid", istakao je Tramp, stigavšši u vazduhoplovnu bazu Al Asad u Iraku.

Tokom predizborne kampanje 2016. Tramp je više puta poručio da će Meksiko platiti za predloženi zid, ali je, nakon što je Meksiko u više navrata odbio da to učini, počeo da traži od američkih poreskih obveznika da finansiraju izgradnju tog zida, koji smatra ključnim za kontrolu nad ilegalnom imigracijom, navodi britanska agencija.

Izvor: Танјуг

TrampMeksikoSADzid
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva