:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 25, 2024   14:04

0

142

Trojici Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj produžen pritvor još dva meseca

Pritvor trojici Srba osumnjičenih da su učestvovali u incidentu u Banjskoj produžen je za još dva meseca, saznaje Kosovo onlajn.

Osumnjičeni Vladimir Tolić, Blagoje Spasojević i Dušan Maksimović uhapšeni su nakon sukoba u Banjskoj, a u pritvoru su od 26. septembra.

Spasojević se tereti za dva krivična dela, ,,napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova" i ,,izvršenje terorističkog akta". Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično delo ,,pripremanje terorizma", dok Vladimira Tolića kosovsko tužilaštvo tereti za ,,izvršenje terorističkog dela".

Spasojević, Maksimović i Tolić nalaze se u pritvoru visoke sigurnosti kod Podujeva.

Advokat Delević: Brine me zdravstveno stanje Tolića

Advokat Miloš Delević, branilac trojice Srba koji su uhapšeni u Banjskoj, nakon sukoba sa Kosovskom policijom, potvrdio je za Kosovo onlajn da im je produžena mera pritvora za još dva meseca, ali i da je zabrinut za zdravstveno stanje jednog od uhapšenih.

„Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću produžena je sudska mera pritvora na još dva meseca. Istraga je u toku, rade se razna veštačenja, a kada ona budu završena, Specijalno tužilaštvo će podići optužnicu“, kaže on.

Delević navodi da ga zabrinjava zdravstveno stanje Vladimira Tolića, koji je prilikom sukoba sa Kosovskom policijom, ranjen u nogu.

„Njegovo zdravstveno stanje je upitno, ima šipke u nozi koje još nisu skinute. Ja ću od sudije tražiti medicinsku dokumentaciju, kako bi porodica kod lekara videla da li se on leči pravilno, da li je vreme da se te šipke skidaju i kako je rana zarasla“, navodi Delević.

Izvor: Kosovo onlajn; foto: Tviter

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva