:

:

TV Most

Foto: Kurir, screenshot

clock

Mart 10, 2022   15:47

0

101

U Crnoj Gori se ukidaju kovid potvrde

Vlada Crne Gore odlučila je danas, usled povoljnije epidemiološke situacije, da od petka, 11. marta dodatno ublaži mere, pa se tako ukidaju kovid potvrde, a mera nošanja maski ostaje na snazi.

Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, ukida se obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru, prenele su Vijesti.

Uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mera i poštovanje dozvoljenog broja posetilaca, kovid potvrda više nije potrebna za boravak u ustanovama kulture, ugostiteljskim objektima, sportskim objektima, fitnes centrima i teretanama, dečjim igraonicama, u objektima koji organizuju igre na sreću.

Kovid potvrde nisu potrebne ni na okupljanjima na zatvorenim javnim mestima - javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije.

Povećava se broj posetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Galić je rekao da su posete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene, a izuzetak su posete kovid pacijentima jednom nedeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Mere će važiti do 25. marta.

Izvor: T a n j u g

Crna Gorakovid propusnice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva