:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Decembar 13, 2018   13:23

0

232

U Domu kulture u Gračanici od danas čitaocima dostupna štampa na srpskom jeziku

Dom kulture „Gračanica“ i Udruženje novinara Srbije obaveštavaju građanstvo da u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“ mogu čitati dnevnu i nedeljnu štampu na srpskom jeziku.

Građani na Kosovu i Metohiji su prvi put od sukoba 1999. godine, u ovoliko dugom periodu, ostali bez štampe. Podsećamo, da je zbog uvođenja takse od 100 % na robu iz centralne Srbije, koju su kosovske institucije uvele pre 20 dana, onemogućena i dostava štampe. Srbima, Bošnjacima, Gorancima i Albancima uskraćeno je pravo na informisanje, a mnogima je onemogućena i dnevna navika kupovanja štampe.

Udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo ovakvo ugrožavanje prava na informisanje na maternjem jeziku, te je u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ organizovalo nabavku i dostavljanje po jednog primerka najtiražnijih dnevnih i nedeljnih listova.

Dom kulture „Gračanica“ obaveštava sve svoje korisnike da od danas pa sve do ukidanja taksi, u čitaonici „Darinka Jevrić“ mogu čitati svoje omiljene dnevne i nedeljne novine od 12 do 19 časova.

Izvor: TV Most, Dom kulture Gračanica

TakseŠtampa na srpskom jezikuDom kulture Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva