:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Oktobar 09, 2019   15:22

0

93

U Domu kulture u Gračanici u petak književno veče Slobodana Vladušića

Dom kulture „Gračanica“ organizuje u petak sa početkom u 19 časova književno veče posvećeno Slobodanu Vladušiću i njegovom ramanu "Veliki juriš" i knjizi teorijske proze "Književnost i komentari".

„Roman "Veliki juriš" Slobodana Vladušića donosi jedno posebno, srpsko osećanje Prvog svjetskog rata, kao svjedočanstvo o autentičnom iskustvu koje ne može i ne smije biti izbrisano“ ističe književni kritičar Marko Tošović.

„Najoriginalniji doprinos Književnosti i komentara nije odbrana autonomije književnosti – viđenje književnosti kao autonomne duhovne tvorevine uvek je imalo uticajne predstavnike u srpskoj kritici i teorijskoj misli – već detaljna, pronicljiva i po mnogo čemu samosvojna analiza kulturne i ideološke situacije nastale posle sloma evropskog komunizma, i njenih posledica po književnost i njen položaj u društvu“, napisao je o knjizi prof. dr Leon Kojen.

Slobodan Vladušić (Subotica 1973) pisac, esejista, profesor je srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

U bogatom stvaralačkom miljeu ovog autora nalaze se romani: Forward (2009), Mi, izbrisani (2013) i Veliki juriš (2018); knjige teorijske proze: Degustacija strasti (1998), Portret hermeneutičara u tranziciji (2007), Na promaji (2007), Ko je ubio mrtvu dragu (2009), Crnjanski, megalopolis (2011) i Književnost i komentari (2019), kao i knjiga - Košarka, to je Partizan (2016).

Izvor: TV Most, Dom kulture Gračanica

Dom kulture GračanicaKiMSlobodan Vladušićknjiževno veče
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva