:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2022   13:41

0

122

U Gračanici za tri dana rođeno šest beba

U gračaničkom porodilištu u prethodna tri dana rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, a očekuje se da će u toku dana na svet doći još jedna beba.

Radna atmosfera, ozarena lica lekara i medicinskog osoblja i plač novorođenih beba najlepša je slika koja je danas dočekala ekipu RTV Gračanica. Načelnik ginekološkog odeljenja KBC Priština-Gračanica prof. dr Nenad Šulović ne krije zadovoljstvo činjenicom da su i majke i bebe u odličnom opštem stanju i da su sve bebe po rođenju dobiile odliče ocene.

„Za nas se praznici nastavljaju i rođenje ovolikog broja beba za samo tri dana za sve nas na ginekološkom odeljenju je pravi praznik, a još više nas raduje činjenica da ćemo u toku daanašnjeg dana imati imati još jednu, a možda i više beba“, istakao je prof. dr Šulović.

Neonatolog dr Sonja Zarković kaže da je slika punih boksova beba nešto najlepše za nju i sve njene kolege i da se nada da će oni uvek biti puni.

„Za nas je najveća sreća da su i majke i bebe u odličnom opštem stanju i da su nam bebe dobile odlične ocene po rođenju“, kaže dr Zarković.

Radosnu vest iz Gračanice na društvenim mrežama podelio je direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković, koji je čestitao porodicama novorođenih beba i najavio da ih, pored finasijke pomoći koju će dobiti po novim merama koje je nedavno usvojila Vlada Republike Srbije, od Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje i dodatna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Izvor: RTV Gračanica

GračanicaKiMnovorođenčad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva