:

:

TV Most

Foto: Semberija info

clock

Novembar 21, 2021   9:35

0

122

U Holandiji nemiri drugu noć za redom zbog korona mera

U Holandiji su, drugu noć za redom, izbili nemiri zbog novih pravila izolacije usled sve većeg broja slučajeva zaraženih koronom.

Demonstranti su napali policiju i palili bicikle u Hagu, u noći nakon što su prethodno protesti u Roterdamu postali nasilni, pa je policija otvorila vatru i ranila najmanje tri osobe, prenose lokalni mediji.

U Holandiji su u subotu drugu noć za redom izbili neredi u nekoliko gradova. Demonstranti sa kapuljačama zapalili su bicikle na ulicama Haga, dok je policija za suzbijanje nereda koristila konje, pse i palice kako bi rasterala masu.

Najmanje sedam osoba je uhapšeno.

Policija je saopštila da je neko bacio kamen kroz prozor vozila hitne pomoći, koja je u prolazu prevozila pacijenta.

Haška policija objavila je na Tviteru da je pet policajaca povređeno, a jedan je odvezen vozilom Hitne pomoći sa povredom kolena.

Nemiri su usledili nakon noći nereda u Roterdamu, koje je gradonačelnik osudio kao "orgiju nasilja". Policija je ispalila hice upozorenja i direktne hice "jer je situacija bila opasna po život", prenosi Rojters.

Najmanje tri demonstranta su na bolničkom lečenju zbog prostrelnih rana, rekli su policajci. Vlasti su pokrenule istragu o incidentu.

Holandija je prošle subote uvela trosedmično delimično zatvaranje, nakon što je zabeležila rekordan porast slučajeva kovida.

Barovi i restorani moraju se zatvoriti u 20 sati, a zabranjena su veća okupljanja na sportskim događajima.

Mnoge vlade širom kontinenta uvode nova ograničenja, u pokušaju da se izbore sa rastućim brojem zaraženih. Brojne zemlje su nedavno prijavile rekordno visok dnevni broj slučajeva.

Izvor: Танјуг

Holandijaprotestiantikovid mere

Svet

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva