:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Septembar 10, 2021   15:46

0

134

U Kosovskom Pomoravlju za mesec dana više od stotinu zaraženih

Novi talas koronavirusa identifikovan je u Kosovskom Pomoravlju još početkom avgusta, a danas ponovo imamo epidemiju u punoj snazi, izjavio je za Puls direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić.

U poslednjih mecec dana u Kosovskom Pomoravlju obavljeno je 204 pregleda sa simptomima na koronavirus. Kovid je, na osnovu PCR testova, potvrđen u više od stotinu slučajeva, navode u ZC Gnjuilane..

„Samo juče smo imali 14 novih pregleda. Na odeljenju imamo petoro hospitalizovanih pacijenata i svi su u veoma teškoj situaciji i imaju potrebe za kiseoničkom terapijom“, kaže dr Perić.

Više od 90 odsto građana koji su se javili lekaru sa simptomima koronavirusa nisu bili vakcinisani, upozovaju lekari. Iako nema i zvanične potvrde, sve upućuje na to da je reč o novom, takozvanom delta soju koronavirusa.

Preko leta došlo je određenog opuštanja u poštovanju epidemijskih mera, naročito prilikom masovnijih proslava, pa je neophodno  da se disciplina nošenja maski i držanja distance ponovo što pre uspostavi, saopštavaju u Zdravstvenom centru Gnjilane. 

Doktor Perić posebno apeluje na mlade da se vakcinišu, kako bi zaštitili i sebe, ali i starije osobe s kojima komuniciraju. 

Prijavljivanje za vakcinaciju se vrši u svakoj od 30 ambulanti u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

KiMKosovsko Pomoravljekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva