:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 12, 2021   12:49

0

425

U Leposaviću obeležena gradska i hramovna slava Sveti Vasilije Ostroški

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću sveštenici , predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohoju u prisustvu vernika obeležili su  hramovnu i opštinsku slavu.  Posle svete liturgije sečen je slavski kolač.

Služenjem svete liturgije i sečenjem kolača u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću obeležen je dan ovog  svetitelja i slava hrama  i Opštine.

“Danas se radujem ovom velikom prazniku. Svaki Srbin mora da bude ponosan i radostan kada ima ugodnika Božjeg, čudotvorca koji štiti i moli se za svoj narod. Kada se molismo danas u ovome hramu sa sveštenstvom i vermin narodom čovek oseća radost, blagodat i blagodarnost”, rekao je protojerej stafrofor Milija Arsović, arhijerejski namesnik kosovskometohijski.
Liturgiji su prisustvovali i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa opštine Lepoasavić Zoran Todić.

“Čestitam Leposavcima opštinsku, hramovnu slavu da i ovog puta slavimo i kada je teško budemo zajedno. Država Srbija i Kancelarija za KiM je uz vas da zajedno idemo napred, gradimo budućnost i gradimo uslove za ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji”, rekla je Stojković i prenela pozdrave direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić čestitao je sveštenstvu i monaštvu  žiteljima Leposavića veliki praznik, opštinsku i hramovnu Slavu – Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca i poručio da se nada da će dani koji predstoje doneti dobro zdravlje, blagostanje i svaki napredak.

“Nadam se da ćemo ovaj veliki praznik naredne godine slaviti kao što smo slavili proteklih godina”, poručio je Todić.

Radovi na hramu u Leposaviću počeli su pre dvadeset godina na dan Svetog Vasilija Ostroškog. 

Izvor: TV Most

KiMLeposavićgradska slavaSveti Vasilije OstroškiMilija ArsovićJelena StojkovićZoran TodićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva