:

:

TV Most

clock

April 24, 2024   17:33

0

102

U Leposaviću održana audicija "Srbija u ritmu Evrope", odabrano šest najboljih devojčica

Audicija pod nazivom "Srbija u ritmu Evrope" održana je u Leposaviću u sali Centra za kulturu "Sava Dečanac". Odabrano je šest devojčica, najbolji vokali i najbolje plesačice.

Deca iz Leposavića, jedini predstavnici sa Kosova, već treću godinu deo su najvećeg muzičkog festivala za decu i omladinu. Pravo učešća imala su deca i omladina uzrasta od 14 do 21 godine. 

Za decu iz Leposavića ovo je jedno lepo iskustvo, koje se ne zaborvlja smatra Koordinator Kancelarije za mlade opštine Leposavić i takmičenja Filip Radojević. 

"Velika je čast i zadovoljstvo pre svega zbog ove dece biti deo najvećeg dečijeg i omladinskog festivala ovog karaktera u Evropi. Pre svega dugujem zahvalnost Privremenom organu opštine Leposavić što je i ove godine izašao u susret i obezbedio deci da budu deo festivala. Zaista ono što deca budu doživela i naučila na tom festivalu ostaće i za ceo život, jer su to vrhunski ljudi, vrhunski mentori, pre svega učitelji od kojih mogu dosta toga da nauče. Nadam se da će u narednom periodu i narednih godina, i mnoge druge opštine sa Kosova i Metohije i širom Srbije, biti deo ovog festivala", kazao je Radojević. 

Anđela Nikolić drugi put je učesnica festivala i priznaje, da će se ove godine potruditi da svoju opštinu prikažu u najboljem svetlu. 

"Prošle godine je bilo fenomenalno, organizacija je super, upoznali smo puno novih prijatelja i ove godine sam imala želju da se prijavim i drago mi je što sam prošla. Nadamo se najboljem, daćemo sve od sebe i potrudićemo se da našu opštinu predstavio u najboljem sjaju", rekla je Nikolić. 


I Andrea Arsenijević njena drugarica je zajedno sa njom te sreće da učestvuje drugu godinu za redom, koja takođe očekuje dobar uspeh na takmičenju. 

"Prezadovoljna sam i mislim da će ove godine biti mnogo bolje zato što imamo dva nova člana i iskreno se nadam da ćemo postići dobre rezultate", dodala je Arsenijević. 

Prvi kamp gde će učesnici festivala moći da se predstave sredinom ili krajem maja meseca kazao je Jeremić Nenad, organizator festivala i dodao da je drugi planiran za jun, a sam prenos festivala biće u oktobru. 

"Zahvalnost vama kao opštini i vama kao koordinatoru na izuzetnoj audiciji. Potvrda širenja festivala i svesti kod dece i omladine zahvaljujući vama i vašem širenju samog `Ritma Evrope`. Imali smo danas jednu od najposećenijih Audicija u kompletnom karavanu prvog dela audicije. Do sada smo ovde obišli četrdesetak opština i vi ste sigurno jedna od tri najposećenijih audicije, kako kvalitetom, tako i brojem podrške i samih takmičara, što potvrđuje i sama činjenica da smo danas izabrali maksimalan broj predstavnika opštine Leposavić i to je šest, dve devojke će predstavljati ples i imaće plesnu podršku od četiri svoje sugrađanke drugarice. Očekuje nas naporan rad ", kazao je Jeremić.

Najveći televizijske format ovog tipa u Evropi organizuje TV Prva pod nazivom "Srbija u ritmu Evrope", a svojim umećem, pesmom i plesom predstaviće se Andjela Nikolić, Andrea Arsenijević, Mija Virijević, Ena Jovanović, Marta Simić i Iva Balović iz Leposavića.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva