:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 31, 2020   15:00

0

185

U Leposaviću uručena 22 ugovora o radnom angažovanju (foto)

Predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić  uručio je  16 ugovora licima koja će kroz javne radove biti radno angažovana na poslovima "Čišćenje i održavanje javnih površina" u okviru Opštinske uprave opštine Leposavić i 6 ugovora licima koja će raditi  na poslovima "Distribucija humanitarne pomoći i lekova" u sklopu Crvenog krsta Leposavić.

“ Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojila je 2 miliona i 300 hiljada, dok je Opština Leposavić je iz sopstvenih sredstava opredelila million dinara za realizaciju Akcionog plana zapošljavanja.  Tako su se stekli uslovi da radon angažujemo 22 lica na period od četiri meseca”, rekao je  Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić.

Todić je naglasio da i opština Leposavić, kao i  mnoge sredine na Kosovu i Metohiji suočena je sa jednim od gorućih problema – nezaposlenost.

“Mi činimo sve i trudimo se da stvorimo uslove za radon angažovanje nezaposlenih lica. Ovo nije trajno rešenje za lica koja su danas dobila ugovore, ali mi smo tu i naš zadatak je da pomognemo našim sugrađanima i olakšamo im život”, istakao je Todić.

Kako je rekao, od 22 lica koja su danas potpisala ugovore, 16 lica biće angažovano u okviru opštinske uprave na poslovima održavanja i čišćenja zelenih površina a šest lica biće angažovano u okviru Opštinske organizacije Crvenog krsta na poslovima distribucije i podele humanitarne pomoći i lekova.

“Angažovani smo preko Opštine i Crvenog krsta na distribuciji hrane, humanitarnih sredstava i pomoći starim i nezbrinutim licima. Svi smo se nadali tome i priželjkujemo da počnemo da radimo, pa maker i na četiri meseca”, rekaoje Marko Jevtić, jedan od angažovanih radnika.

Izvor: TV Most

KiMLeposavićTodićzaposlenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva