:

:

TV Most

clock

April 14, 2020   16:13

0

138

U Republici Srpskoj 28 novih slučajeva, ukupno 453, u FBiH 612

U Republici Srpskoj registrovano je novih 28 slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 453, rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 336 uzoraka.

"U pitanju je 15 muškaraca i 13 žena. Devet je iz Banjaluke, šest iz Kotor Varoša, po tri lica Teslića, Trebinja i Prnjavora, dva lica iz Mrkonjić Grada, i po jedno lice iz Drinića i Modriče", rekao je Šeranić na redovnoj konferenciji za novinare.

Istakao je da je sedam osoba hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, jedno u bolnici u Trebinju, a da se ostali nalaze u izolaciji.

"Iz zdravstvenog nadzora u Republici Srpskoj izašlo je 17.133 osoba, a 6.099 osoba je trenutno pod nadzorom", naveo je.

On je naveo da su među novozaraženim licima i pacijenti koji su na dijalizi.

Na respiratoru pet pacijenata

U Univerzitetskom kliničkom centru RS, na odeljenju Covid-19, nalazi se 46 pacijenata, a u izolaciji na nalaz čeka sedam osoba, saopštio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je na respiratoru pet pacijenata, a na kiseoničkoj maski dva obolela.

U FBiH registrovano 24 zaraženih, ukupno 612

Ministar zdravlja u federaciji BiH Vjekoslav Mandić potvrdio je danas da je u protekla 24 sata testirano 447 uzoraka od kojih su 24 pozitivna na korona virus.

On je rekao da je u tom entitetu do sada testiran 6.621 uzorak, a korona virus je potvrđen kod 612 odoba - 330 žena, a muškaraca 282.

Zaključno sa današnjim danom, prema njegovim rečima, 55 osoba se oporavilo od korona virusa.

Rekao je i da u Federaciji BiH nije registrovan nagli rast obolelih od korona virusa i da je većina umrlih od ove bolesti bila starija od 65 godina.

Mandić kaže da se može reći da je epidemiološka situacija u FBiH zadovoljavajuća, jer nije došlo do nagle pojave obolelih.

"Trudimo se da ne dođe do širenja bolesti i nadamo se da zdravstveni sistem neće biti opterećen do te mere da ne može funkcionisati", naveo je Mandić, preneo je sarajevski portal Klix.

Potvrdo je da su u FBiH do sada registrovana 24 smrtna ishoda - 13 muškaraca i 11 žena, a što se tiče starosti, njih 16 ili 66 posto bilo je u dobi iznad 65 godina.

Prijedor: Stručni tim iz Rusije dezinfikovao bolnicu

Stručni tim iz Ruske Federacije obavio je danas dezinfekciju u bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru.

Direktor bolnice Mirko Sovilj istakao je da će dezinfekcija doprineti sigurnosti i zaposlenih i pacijenata, prenosi RTRS.

Sovilj je podsetio da je prijedorsku bolnicu u subotu posetio stručni tim lekara specijalista iz Rusije u kojem su bili infektolog, epidemiolog i anesteziolog.

On je naveo da je tada razgovarano o protokolu lečenja, definisanju slučaja, uslovima otpusta i kućnoj izolaciji, kao i da su stručnjaci iz Rusije sagledali organizaciju i mere prijedorske bolnice i dali određene sugestije.

Izvor: Танјуг

koronavirusregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva