:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2021   21:10

0

174

U Severnoj Mitrovici održano predavanje "Odlučno i zajedno protiv nasilja"

Danas je u okviru kampanje protiv vršnjačkog nasilja, održano predavanje na temu "Odlučno i zajedno protiv nasilja" od strane doktora psiholoških nauka Jelene Minić, na kojem su učestvovali mladi iz Severne Mitrovice.

"Danas smo govorili o vršnjačkom nasilju, nasilju generalno, o posledicama vršnjačkog nasilja koje trpe žrtve. Pomenuli smo različite vrste nasilja i akcentovali sajber nasilje", rekla je predavač, doktor psiholoških nauka Jelena Minić.

Prema njenim rečima, učesnici pomenutog predavanja su imali prilike da vide i čuju kako se rešavaju određeni konflikti, šta je najbolje za njihovo mentalno zdravlje, na koji način mogu da unaprede neke svoje veštine, kako bi, kako kaže, na adekvatan način komunicirali, izbegli nasilne situacije, pokušali da budu nenasilni, konstruktivni, odgovorni prema sebi i prema ljudima oko sebe.

“Danas smo imali priliku da prisustvujemo vrlo zanimljivom i interaktivnom predavanju na temu vršnjačkog nasilja. Svesni smo činjenice da nasilje ne možemo da iskorenimo, ali treba da iskoristimo sve moguće kapacitete i mehanizme kako bi smo ga sveli na najmanji mogući nivo", rekla je master psiholog Marija Milanovic.

Milanović je naglasila da “svi imamo odgovornost da o vršnjačkom nasilju znamo, govorimo i učestvujemo u adekvatnom bavljenju”

“Svačiji doprinos je važan i zato odlučno i zajedno protiv nasilja" poručila je Milanović.

Predavanje na temu vršnjačkog nasilja održano je u prostorijama ACDC u Severnoj Mitrovici uz poštovanje mera protiv koronavirusa.

Izvor: Kosovo online

KiM"Odlučno i zajedno protiv nasilja"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva