:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Septembar 01, 2019   18:04

0

218

U vazdušnom napadu u Jemenu poginulo 100 ljudi

U vazdušnom udaru koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na zatvor u Jemenu, poginulo je najmanje 100 ljudi, saopštio je pokret Huta i Međunarodni komitet Crvenog krsta, prenosi Rojters.

Koalicija sunita, koja se bori protiv iranskih saveznika Huta pet godina u Jemenu, saopštila je da je u napadu u Damaru koristila dronove i projektile.

Franc Raučenštajn, šef Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Jemenu, rekao je nakon obilaska zatvora da postoji "sigurna pretpostavka da je ubijeno više od 100 ljudi".

Hutski zvaničnici prethodno su naveli da je najmanje 60 tela izvučeno iz zatvora u kome je, prema podacima nadležnih, bilo 170 zatvorenika.

"Pogođene su tri zgrade, kao i zgrada u kojoj su se nalazili zatvorenici od kojih je velika većina poginula", rekao je Raučenštajn.

Prema njegovim rečima, jemensko društvo Crvenog polumeseca, i dalje pokušava da izvuče žrtve iz zatvora, kao i da je 50 ljudi prebačeno u bolnicu.

Lokalni stanovnici u Damaru rekli su reporterima Rojtersa da je bilo šest vazdušnih napad.

Savez podržan od strane Zapada intervenisao je protiv Huta u martu 2015. godine, nakon što su svrgnuli međunarodno priznatu vlast u Sani 2014. godine, navodi Rojters.

Izvor: RTS, Rojters

Jemennapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva