:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 23, 2019   17:58

0

250

U Vidanju kod Kline opljačkana povratnička porodica Vulićević

Porodici Vulićević u selu Vidanje kod Kline sinoć su ukradeni steona junica, dva teleta i automobil, koji je jutros pronađen nekoliko kilometara od imanja. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji. Porodica Vulićević strahuje za svoju bezbednost .

Ovo nije prvi put da je ova dvanaestoročlana porodica opljačkana. Desilo se to i 2006. godine, a kako kažu, bilo je i više sitnih krađa koje nisu ni prijavljivali. Vulićevići su s razlogom zabrinuti za svoju bezbednost jer počinioci nisu pronađeni.

„Polomili su vrata i prozore, odneli  naftu, kofe... Kola su odvezli, šta su radili ne znamo. Najviše me je strah da mi ne ulete u kuću i pobiju mi decu. Posle mi ne treba ništa“, vidno potresena priča Vera Vulićević.

Ona kaže da svakodnevno žive u strahu.

„Gde god mi deca krenu ja se plašim. Tako Srbi žive na Kosovu“,  rekla je Vera.

U Vidanju se većina meštana bavi poljoprivredom i skoro da im je to jedini izvor prihoda, te im ovakve krađe, koje su gotovo svakodnevna pojava, nanose veliku materijalnu štetu, ali stvaraju i dodatnu uznemirenost i osećaj neizvesnosti.

„Strah, uznemirenost i briga ko je sledeći. Kada vam neko uđe u dvorište po ponoći da li bi trebalo da razmišljate da li je došao da ukrade nešto ili da vas ubije“, istakao je Božidar Šarković predsednik Privremenog organa opštine Klina.

U Vidanju najvećem povratničkom selu na Kosovu i Metohiji sada živi 35 srpskih povratničkih porodica.

Izvor: TV Most

selo vidanjepljačka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva