:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2015   12:05

0

111

U ponedeljak razgovori o trećoj reviziji

Početak razgovora zakazan je za 9 časova, navedeno je u saopštenju NBS.

Zvanični razgovori Misije MMF, koju predvodi šef Misije za Srbiju Džejms Ruf i predstavnika Vlade Srbije, povodom treće revizije aktuelnog stend baj aranžmana iz predostrožnosti, po pravilu počinju plenarnom sednicom i trajaće dve nedelje.

Ruf je Tanjugu rekao a će u fokusu razgovora u okviru treće revizije aranžmana biti pored seta tema iz ekonomske politike, i budžet za 2016.

Premijer Srbije Aleksandar Vučcić danas je obelodanio je MMF dozvolio povećanje plata i penzija zbog dobrih rezultata u sprovođenju reformi, i to veće nego što je očekivao, ali da on neće ići sa tim maksimumom.

Premijer je precizirao da će iskoristiti "manji okvir od dozvoljenog za povećanje plata i penzija", jer je novac potreban i za investicije i zapošljavanje mladih.

Vučić je najavio da će novac u budžetu "držati na niovu na kome će imati više rezervi za investicije i za programe za zapošljavanje mladih".

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je nedavno da se nada da će do kraja godine, sve što bude dogovoreno i prilikom treće revizije aranžmana, biti usvojeno na sledećem sastanku Borda direktora MMF-a, koji je planiran da se održi najverovatnije pre katoličkog Božića.

Srbija je sa MMF-om u februaru ove godine zaključila "stend baj" aranžmana iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra.

Prošle nedelje Bord izvršnih direktora MMF-a, na sednici u Vašingtonu, potvrdio je Srbiji pozitivnu ocenu druge revizije aktuelnog stend baj aranžmana.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva