:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

clock

Novembar 13, 2021   17:42

0

70

Udovičić obišao radove na atletskoj stazi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas završne radove na atletskoj stazi nacionalnog trening centra u Beogradu i rekao da se nastavlja sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, kako bi se svakodnevno proširivala sve brojnija sportska porodica Srbije.

"Srbija je zemlja koju prepoznaju kao zemlju sporta i šampiona. Atletska dvorana je dom srpske atletike, mesto gde se najmlađi upoznaju sa kraljicom sportova, ali i centar koji ispunjava sve uslove za vrhunsko bavljanje atletikom i organizaciju međunarodnih atletskih takmičenja", rekao je Udovičić, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je istakao da se ulaganjem u izgradnju spoljašnje atletske staze daje dodatna vrednost ovom modernom sportskom objektu gde treniraju i stasavaju novi atletski šampioni, koja je jedinstveni regionalni centar.

"Nakon veoma uspešnog domaćinstva Evropskog prvenstva u atletici u dvorani pre četiri godine, u martu ćemo biti domaćini i Svetskog dvoranskog prvenstva, što je dokaz da međunarodne sportske organizacije prepoznaju Srbiju kao zemlju koja ima sve kapacitete da ugosti ceo svet i bude pouzdan partner na svetskom nivou za organizaciju najprestižnijih atletskih takmičenja”, rekao je Udovičić.

Izvor: Танјуг

Udovičićatletska stazanacionalni trening centar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva