:

:

TV Most

Foto: ukrinform.net

clock

Maj 27, 2022   8:19

0

143

Ukrajina: Raketni napadi na Dnjepropetrovsku oblast

Načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Valentin Rezničenko saopštio je da su ruske snage noćas i jutros izvršile nekoliko raketnih napada na Dnjepropetrovsku oblast.

"Nemirna noć i nemirno jutro. Imamo nekoliko 'dolazaka'. Ozbiljna razaranja", napisao je Rezničenko na Telegramu.

Dodao je da spasioci raščišćavaju ruševine i tragaju za ljudima, prenosi Ukrinform.

Harkov: Ubijeno 9 ljudi u granatiranju, među njima i beba

Devet osoba, među kojima je i petomesečna beba, ubijeni su u Harkovu juče, u granatiranju na stambeni blok u blizini centra grada, izjavio je šef Harkovske regionalne vojne administracije Oleh Sinjehubov.

Među ubijenima je bila porodica "koja je, jednostavno, hodala ulicom, a otac je držao svoju petomesečnu bebu u rukama, koja mu je izdahnula na grudima. Majka ove bebe je teško povređena i nalazi se u bolnici", rekao je Sinjehubov, preneo je Si-En-En.

On je rekao da gađanje stambenih oblasti u drugom ukrajinskom gradu po veličini za cilj samo ima da teroriše lokalne stanovnike.

"Neprijatelj je granatirao grad sa višeraketnim sistemom 'smerč' i 'uraganom', kao i artiljerijom. Prema dostupnim podacima, granatiranje je izvedeno sa severa oblasti, gde naše trupe drže pozicije i teraju neprijatelja ka granici, tako da cilj ovog granatiranja može samo biti terorisanje lokalnih stanovnika", rekao je šef administracije.

Zvaničnik je dodao da su okruzi Ševčenskiji i Kijevskiji u Harkovu "žestoko granatirani".

Dodao je i da ubijeno devet ljudi, a povređeno 19, među kojima i devetogodišnje dete.

"U ovom trenutku naša vojska drži pozicije čvrsto i ne dovodi se u pitanje da bi moglo da dođe do osvajanja Harkova", kazao je Sinjehubov.

Izvor: T a n j u g

UkrajinagranatiranjeHarkovDnjepropetrovska oblast
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva