:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Septembar 26, 2022   13:31

0

143

Uljanov: Grosijev izveštaj ima nedostatke, ali je objektivniji

Izveštaj generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaela Grosija o nuklearnoj elektrani Zaporožje (ZNPP) ima niz nedostataka, ali daje objektivniju i detaljniju sliku onoga što se tamo dešava, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču, Mihail Uljanov.

"Kako ja to vidim, izveštaj generalnog direktora o rezultatima posete misije IAEA Zaporoškoj NPP pripremljen je na brzinu i ima niz nedostataka. Ipak, on daje nešto potpuniju i objektivnu sliku stanja u NPP, od one koju su ukrajinski i zapadni političari, ali i mediji, pokušavali da prodaju", rekao je on u intervjuu TASS-u.

Uljanov je naveo da su sada dva službenika IAEA stalno u nuklearnoj elektrani i izveštavaju o situaciji u realnom vremenu.

"Kako se njihovo razumevanje situacije u ZNPP bude produbljivalo, izveštaji će, po svoj prilici, postati detaljniji i tačniji. Sekretarijat agencije redovno, jednom u nekoliko dana, objavljuje ažurirane informacije o situaciji u ZNPP", istakao je Uljanov.

Izvor: T a n j u g

IAEAZaporožjeRafael GrosiMihail Uljanov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva