:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2019   11:25

0

61

Umesto Sićevačkom klisurom od novembra novim auto-putem

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović obišla je u subotu poslednje radove na istočnom kraku Koridora 10 od Niša ka granici sa Bugarskom kod Bancareva.

Radovi se izvode na deonici do Proseka preko Bancareva do Crvene reke gde se ispred tunela Bancarevo završava galerija koja će u potpnosti sanirati klizište.

Prema tvrdnjama investitora "Koridora Srbije" i izvođača kompanije "Integral" svi radovi biće završeni do 31. oktobra.

"Bili smo ovde pre dva meseca kada smo nedelju dana proveli na ovom delu Koridora i danas je slika drugačija. Još malo toga je ostalo da se uradi i na osnovu trvdnji Koridora Srbije očekujem da početkom novembra pustimo u saobraćaj i ovu poslednju deonicu auto-puta na Koridoru 10", istakla je Zorana Mihajlović.

Puštanje u saobraćaj ove deonice duge 22,5 kilometara ima veliki značaj za bezbednost u saobraćaju jer vozači na putu od Niša ka Pirotu i Dimitrovgradu više neće morati da prolaze kroz Sićevačku klisuru gde su se stvarale velike kolone i gužve, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

"Ali ono što je najvažnije jeste da je Srbija završila Koriodor 10, da je završila deo auto-puta "Miloš Veliki" i da nastavlja dalje, u gradnju još šest novih auto-puteva", istakla je Mihajlovićeva.

Pomoćnik direktora "Koridora Srbije" Dušan Purić, kao i šef gradilišta Osman Krasić iz kompanije "Integral" ističu da su zadovoljni tempom radova na izgradnji galerije.

"Nakon dva meseca od početka mi smo danas na 75 odsto realizovanih radova, tako da očekujem da svi radovi budu završeni do 31. oktobra", istakao je Purić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva