:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2019   17:26

0

234

Upad policije u Kneževićevu televiziju u Podgorici

Pripadnici policije iz Odeljenja za privredni kriminal ušli su oko 14 sati u podgoričku A1 televiziju, čiji je vlasnik predsednik "Atlas grupe", Duško Knežević, kojeg crnogorske vlasti potražuju zbog finansijskih malverzacija.

Knežević je gotovo 30 godina bio blizak aktuelnom crnogorskom predsediku Milu Đukanoviću i kao jedan od najbogatijih Crnogoraca bio je veliki donator mnogih državnih projekata, kao i vladajuće Demokratske partije socijalista.

Međutim, nakon što su se Kneževiće firme u Crnoj Gori našle na udaru Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, on je "objavio rat" Đukanoviću tako što je najpre u javnosti plasirao video-snimak na kojem se vidi da bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, da iz njegove kuće iznosi koverat sa 97.000 evra namenjenih predizbornoj kampanji DPS-a.

Televizija A1 je saopštila da nije jasno koji je formalni povod upada policije, ali je pozadina, kako kažu, očigledna.

Knežević, koji Đukanovića sada naziva "šefom kriminalne hobotnice" u Crnoj Gori i "diktatorom", a kao britanski državljan trenutno je u Londonu, u petak je putem "skajpa" odgovarao na pitanja novinara iz više podgoričkih redakcija.

Jedno od pitanja bilo je i kakva je njegova uloga u svojevremenoj privatiziciji "Telekoma", a on je odgovorio da je ona bila konsultantska, s obzirom na to da je tada bio finansijski savetnik Đukanovića.

policijaC.Goratelevizija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva