:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 24, 2022   16:39

0

125

Uveden policijski čas u Kijevu i Harkovskoj oblasti

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko uveo je danas policijski čas u glavnom gradu Ukrajine od 22 do 7 sati.

On je rekao da tokom policijskog časa neće raditi javni prevoz, prenosi Interfaks Ukrajina.

Kako prenosi ukrajinski Interfaks, gradska uprava izvestila je o vazdušnoj opasnosti u Kijevu.

Prethodno je gradska uprava Kijeva proglasila vazdušnu opasnost i pozvala građane da hitno odu u skloništa za civilnu zaštitu.

Građani su danas počeli da napuštaju Kijev, na video snimcima su se mogle videti kolone vozila na izlasku iz grada, a i jutros su se prvi put oglasile sirene upozorenja od vazdušnog napada.

17:54 - Policijski čas i u Harkovskoj oblasti

U Harkovskoj oblasti u Ukrajini uveden je policijski čas od 22.00 do 6.00 sati, javlja agencija RIA novosti. Ovu vest je prebeo Telegram kanal ukrajinskog izdanja Strana.ua.

Ranije danas gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko uveo je policijski čas u glavnom gradu Ukrajine od 22 do 7 sati.

Prethodno je gradska uprava Kijeva proglasila vazdušnu opasnost i pozvala građane da hitno odu u skloništa za civilnu zaštitu.

Kijev: Vazdušna opasnost, građani da idu u skolništa

Sirene za vazdušni napad danas po podne ponovo su se oglasile u Kijevu, a stanovnici su zamoljeni da odu do najbližih skloništa, saopštila je gradska uprava glavnog grada Ukrajine.

Kako prenosi ukrajinski Inderfaks, gradska uprava izvestila je o vazdušnoj opasnosti u Kijevu.

"Proglašena je opasnost od pretnje iz vazduha u Kijevu! Molimo sve stanovnike da hitno odu u skloništa za civilnu zaštitu", navela je gradska uprava na svom sajtu.

Građani su danas počeli da napuštaju Kijev, na video snimcima su se mogle videti kolone vozila na izlasku iz grada, a i jutros su se prvi put oglasile sirene upozorenja od vazdušnog napada.

Kijev: Ruske trupe ušle u Černobilj

Ruske trupe ušle su danas sa teritroije Belorusije u zonu nekadašnje nuklearke Černobilj, saopštio je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je na svom Telegram kanalu dodao da pripadnici Nacionalne garde koji čuvaju skladište nebezbednog nuklearnog otpada pružaju žestok otpor, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Ako skladište nuklearnog otpada bude uništeno kao rezultat napada neprijatelja, radioaktivna prašina mogla bi da prekrije teritorije Ukrajine, Belorusije i zemalja Evropske unije", upozorio je Geraščenko.

Ukrajina: Eksplozija u elektrani, ali nastavlja s radom

Ukrajinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da je danas došlo do eksplozije u elektrani Tripilska, nedaleko od Kijeva.

Elektrana nastavlja s radom, navode iz ministarstva.

Ministarstvo je saopštilo i da su se neidentifikovani tenkovi i vojnici nalazili pored brane u gradu Kahovska, u Hersonskoj oblasti, na jugu Ukrajine, prenosi Rojters.

Britanska agencija nije objavila druge detalje.

Rusija je danas pokrenula, kako je navela, "specijalnu vojnu operaciju radi odbrane naroda u Donbasu", a Ukrajina je proglasila ratno stanje.

Poginulo sedam ljudi u napadu na vojnu bazu kod Kijeva

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da je sedam osoba poginulo, a 17 ranjeno u raketnom napadu na vojnu oblast severno od Kijeva.

Gradonačelnik grada Brovari, Ihor Sapoško, rekao je da se napad dogodio u 14.30 sati po lokalnom vremenu, prenosi Si-En-En.

U tom gradu nalazi se baza specijalnih snaga ukrajinske vojske.

Izvor: T a n j u g

KijevUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva