:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2021   14:16

0

75

Vakcinu primilo 4.637 građana Kosovskog Pomoravlja

Više od 10 hiljada građana sa Kosova i Metohije iskoristilo je mogućnost besplatnog vakcinisanja protiv korona virusa na jednom od tri punkta za imunizaciju - u Bujanovcu, Kuršumliji i Raški.
 

Stručnjaci kažu da je vakcina najefikasnije sredstvo da se pandemija zaustavi i vratimo se normalnom životu.
 

„Vakcinacija građana Kosovskog Pomoravlja počela je 19. januara i u tom prvom talasu vakcinu su primili ljudi iznad 65 godina, hronični bolesnici i medicinsko osoblje“, kaže za RTV Puls glavni tehničar ZC Gnjilane – Pasjane i koordinator za vakcinaciju Sreten Trajković.
 

„U tom periodu je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbeđen i besplatan prevoz za sve pacijente. Vakcinaciju u bujanovačkom Domu zdravlja izvode timovi od pet lekara i deset  medicinskih sestara ZC Gnjilane“, kazao je Trajković.  

Građani mogu  svakog dana da se prijave za vakcinaciju u jednoj od 30 ambulanti  ili opštoj bolnici u Pasjanu. Dovoljno je samo da se jave medicinskoj sestri, daju lične podatke i u roku od par dana mogu da prime vakcinu.
 

Do sada je vakcinu primilo 4.637 građana Kosovskog Pomoravlja, od tog broja 2.623 je vakcinisano a 2.014 revakcinisano.

Vakcinacija je i dalje u toku.
 

Iz ZC Gnjilane apeluju na građane Kosovskog Pomoravlja  da se vakcinišu u što većem broju kako bi izbegli širenje zaraze i sačuvali svoje zdravlje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva