:

:

TV Most

clock

April 15, 2023   11:15

0

133

Vaskršnja poslanica SPC: Čvrsto i nepromenljivo - neprihvatljivo otuđenje KiM od države Srbije

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, pozvao je vernike da se ujedine i umnožavaju svoje molitve za mir, za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, kao i za očuvanje svetinja. U Vaskršnjoj poslanici objavljenoj na zvaničnoj internet stranici SPC, Patrijarh je naglasio da je molitva naroda za mir i molitva Crkve za mir jača od svakog oružja.

"Arhijereji i verni narod Srpske pravoslavne crkve, čije prvo ime jeste Pećka Patrijaršija, čvrsto i nepromenljivo su na stanovištu da je otuđenje Kosova i Metohije od države Srbije, posredno ili neposredno, de facto ili de jure, neprihvatljivo", rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je takođe naglasio važnost zajedničkog života sa kosovsko-metohijskim Albancima, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

"Ako u našim dušama ima mesta i za jedne i za druge, biće i na Kosovu i Metohiji mesta za sve", rekao je, između ostalog, patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da srpski narod danas ima dovoljno vere, molitve i pravednosti da sačuva sebe i sve oko sebe u vremenima koja dolaze.

"Kao što su nas snaga vere i molitve naših pravednih predaka i otaca provele kroz teskobe istorije, tako je potrebno da i danas, u svim pregnaćima, poslušamo glas Crkve, glas Gospodnji", zaključio je patrijarh Porfirije.

Izvor: Radio Kontakt Plus; Foto: SPC

Vaskršnja poslanica patrijarha PorfirijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva