:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 28, 2024   14:08

0

70

Veliki preokret Sinera protiv Medvedeva, od 0:2 do titule u Melburnu

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je po prvi put u karijeri Australijan open, pošto je danas u finalu u Melburnu pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Meč je trajao tri sata i 44 minuta. Ovo je bio deseti međusobni duel ruskog i italijanskog tenisera, a četvrti trijumf Sinera.

Italijan je trijumfom u Melburnu stigao do 11. titule, a prvog grend slem trofeja u karijeri. Siner je prvi put igrao u finalu jednog grend slem turnira i uspeo da stigne do pobede posle velikog preokreta, pošto je gubio 2:0 u setovima. Italijan je zaigrao angažovanije u nastavku meča, uspeo je da osvoji tri naredna seta i da dođe do zaslužene pobede.

Medvedev je ostao na 20 osvojenih trofeja, a ruski teniser je treći put poražen u finalu Australijan opena posle 2021. i 2022. godine.

Medvedev je prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta i poveo 2:1. Ruski teniser je potom na svoj servis stigao do 3:1. Igralo se potom gem za gem, a onda je Medvedev u devetom gemu napravio novi brejk i prvi set je dobio rezultatom 6:3.

Medvedev je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu. On je stigao do 5:1, ali je Siner uspeo da smanji na 5:3. Ruski teniser je potom iskoristio drugu set loptu i ovaj deo meča dobio je rezultatom 6:3.

U trećem setu igralo se gem za gem do vođstva Italijana od 5:4. Siner je zatim iskoristio prvu brejk loptu i treći set je dobio rezultatom 6:4.

Na startu četvrtog seta igralo se gem za gem. Italijanski teniser je u drugom i četvrtom gemu propustio po jednu brejk loptu. Medvedev je u sedmom gemu imao brejk loptu i to prvu od drugog seta, ali je nije iskoristio. Siner je četvrti set dobio rezultatom 6:4.

Italijan je u šestom gemu petog seta pri vođstvu od 3:2 napravio brejk. On je potom na svoj servis potvrdio brejk i uvećao je vođstvo na 5:3. Siner je zatim zadržao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do trijumfa u Melburnu.

Janik Siner: Ovo je poseban turnir za mene, hvala svima na podršci

Italijanski teniser Janik Siner zahvalio je danas u Melburnu porodici, timu i navijačima na podršci i istakao da je Australijan open poseban turnir za njega.

Siner je ranije danas u finalu Australijan opena posle preokreta pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. 

"Danile, čestitke tebi i timu na neverovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je neverovatno. Nadam se da ćeš i ti jednom da osvojiš trofej ovde. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Siner na svečanoj ceremoniji.

Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u svom prvom grend slem finalu.

"Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima", istakao je italijanski teniser.

"Svima kod kuće, posebno porodici, posebno roditeljima želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dete i zato im veliko hvala. Vidimo se sledeće godine, hvala vam svima", dodao je Siner.

Đoković čestitao Sineru na tituli u Melburnu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je danas Italijanu Janiku Sineru na osvajanju titule na Australijan openu.

Siner je danas u finalu Australijan opena u Melburnu posle preokreta pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Đoković se odmah po završetku finalnog meča oglasio na Instagramu i čestitao Sineru na tituli u Melburnu. Srpski teniser je čestitao i Medvedevu na sjajnom turniru.

Đoković je u petak u polufinalu Australijan opena poražen od Sinera 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3.

Najbolji teniser sveta je prethodno čestitao Beloruskinji Arini Sabalenki na osvojenoj tituli na Australijan openu. Sabalenka je juče u finalu turnira u Melburnu nadigrala Kineskinju Ćinven Dženg 6:3, 6:2.

"Sjajan turnir. Biće mnogo toga više", poručio je Đoković kineskoj teniserki.

Medvedev: Siner zaslužio pobedu, podigao je igru na neverovatan nivo

Ruski teniser Danil Medvedev čestitao je Janiku Sineru na tituli na Australijan openu i istakao da je Italijan zasluženo stigao do trofeja u Melburnu.

Siner je ranije danas u finalu posle preokreta pobedio Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u svom prvom grend slem finalu.

"Čestitam Janiku, igrao je sjajno danas. Zaslužio je pobedu, podigao je igru na neverovatan nivo. Igrali smo dosta puta. Nadam se da ovo nije tvoj poslednji grend slem. Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sledeći put", rekao je Medvedev po završetku meča. 

"Hvala mom timu, hvala svima na podršci. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej, ali ću se truditi da sledeći put to uradim za sve vas. Izgubiti finale je uvek teško, ali ovo sam gubio i ranije. Potrudiću se da bude bolje sledeći put", dodao je Medvedev.

Alkaraz čestitao Sineru: Zaslužuješ trofej više od bilo koga

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da je Italijan Janik Siner zaslužio da osvoji Australijan open više od bilo kog drugog igrača.

Siner je danas u finalu Australijan opena u Melburnu posle preokreta pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u svom prvom grend slem finalu.

"Veoma sam srećan zbog tebe, Janik! Zaslužuješ trofej više od bilo koga. Uživaj u trenutku, moj prijatelju", napisao je Alkaraz na svom Instagram nalogu.

Izvor: T a n j u g

Janik SinerMelburnAustralijan openDanil MedvedevNovak Đokovićfinale
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva