:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Februar 03, 2020   13:59

0

297

Veselji Kurtiju: Bežao si od rata kada smo se mi borili protiv Srbije

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji kritikovao je program i obraćanje mandatara Aljbina Kurtija, poručujući mu "da ne poznaje Kosovo niti ga voli".

Veselji je upitao Kurtija gde je bio dok se Oslobodilačka vojska Kosova borila protiv srpskih snaga.

"Tražim da kažeš da li ćeš se boriti protiv Srbije i kako to da nemaš nijednog patriotu u svom kabinetu. Moraš da kažeš da li ideš u pregovore bez prethodnog izvinjenja Srbije i da li ćeš ukinuti takse na srpsku robu", poručio je Veselji predsednik kosovske skupštine u prethodnom sazivu.

Istakao je da je "Kosovo domovina OVK i da niko ne može da ih razdvoji".

Veselji je podsetio Kurtija na ponašanje dok je bio u opoziciji. "Napadali ste najbolje policajce i kosovske institucije. Da li ćeš se preko Specijalnog suda boriti protiv Srbije ili vojnika OVK", upitao je Veselji.

Najavio je glavne inicijative koje će DPK pokrenuti u skupštini, zahtevajući odgovornost za najosetljivija pitanja na Kosovu još od rata.

"Otvorićemo i ovde razgovarati o svim sporazumima koje postignete u dijalogu kako bismo saznali istinu, postoji li izdaja ili ne? Ako krenete u dijalog bez izvinjenja Srbije, bez vraćanja kostiju svakog Albanca, kao što ste obećali, da li ste izdajnik ili ne? Razgovaraćemo o taksi koja je uvedena Srbiji. Da li ćete je ukloniti ili ne? Razgovaraćemo o čitavom bogaćenju na Kosovu, privatizaciji i raspisivanju tendera. Razgovaraćemo o zločinima komunista nad Albancima na Kosovu", podvukao je Veselji. 

Izvor: RTS

KiMVeseljiKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva