Veselji opet preti: Kukavice, naći ćemo vas

:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   8:34

0

370

Veselji opet preti: Kukavice, naći ćemo vas

Predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji tvrdi da je danas i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je, kako je rekao, Srbija počinila u južnoj pokrajini.

On je istovremeno zapretio hapšenjem "kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji". RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud "preko potreban" kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila. Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio "sličan Holokaustu", poručivši da "Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje" i da će pravda biti zadovoljena.

"Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa tzv. Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas", preti Veselji.

Izvor: TAНЈУГ

veseljipretnjesud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva