:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Jul 07, 2021   13:25

0

94

Vesli Klark: Želim da vidim da se Kosovo razvija demokratski

Penzionisani američki general Vesli Klark rekao je po dolasku na Kosovo da je impersioniran onim što je video, te da želi da pomogne daljem razvoju kosovskih institucija. U njegovu čast Škola za oficire KBS-a od danas nosi naziv „Univerzitetski studijski centar Vesli Klark“.

Posle svečanog prijema i razgovora sa zvaničnicima Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga, bivši general NATO snaga se obratio medijima, prenosi RTV Kim.

„Zadovoljan sam što sam ovde i što sam imao mogućnost da posetim Ministarstvo odbrane. Veoma sam impresioniran. Želim da vidim da se Kosovo razvija u ekonomskom aspektu, ali i u drugim oblastima, da se razvija demokratski. Srećan sam što sam se vratio na Kosovo i jedva čekam da posetim ostale institucije i pomognem u njihovom razvoju“, kazao je Klark u kratkom obraćanju.

Ministar odbrane Armend Mehaj kazao je da je Klarka upoznao sa razvojem Kosovskih bezbednosnih snaga, ali i željom za priključenje NATO-u.

„Danas imamo čast i privilegiju da ugostimo na Kosovu i Ministarstvu odbrane američkog generala Veslija Klarka koji je odigrao ključnu i odlučujuću ulogu u oslobođenju Kosova, u našoj slobodi. Upoznao sam generala Klarka sa dostignućima Ministarstva i KBS-a, ali i sa koracima i razvojem u moderne i interaktivne snage. Primarni cilj KBS-a je integracija u NATO, raspoređivanje snaga u inostranstvu radi obezbeđivanja mira i sigurnosti“, kazao je Mehaj.

Mehaj je u čast Veslija Klarka najavio da će škola oficira Kosovskih bezbednosnih snaga od danas nositi naziv "Univerzitetski studijski centar Vesli Klark".

„To je najmanje što smo mogli da uradimo za generala Klarka. General Klark je visoko cenjena ličnost u istoriji Kosova. On će se pamtiti generacijama“, poručio je Mehaj.

Tokom konferencije za štampu novinarima nije bilo dozovljeno da postavljaju pitanja bivšem generalu NATO snaga, jednom od ključnih ljudi u bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Izvor: RTV KiM

KiMVesli Klark
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva