:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2020   13:34

0

215

Vijesti: Različiti aršini vlasti za krešenje mera okupljanja

Devetoro sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske čeka sudski postupak zbog kršenja mera zabrana javnog okupljanja, a nije zabeležen nijedan slučaj privođenja zbog okupljanja tokom obeležavanja Dana nezavisnosti, mada su te mere i dalje na snazi, konstatuju podgoričke Vijesti.

List podseća da je dan kada je Crna Gora pre 14 godina postala nezavisna obeležen u pojedinim gradovima javnim okupljanjima, a da su snimci i fotografije toga objavljeni i na društvenim mrežama.

Policija je saopštila da su procesuirane dve osobe - jedna koja je pucala i druga koja je ometala slavlje povodom obeležavanja 21. maja.

Iz Uprave policije “Vijestima” nije odgovoreno da li su zbog nepoštovanja zabrane okupljanja podnosili krivične prijave.

Na društvenim mrežama se u četvrtak uveče pojavio i snimak masovne tuče u centru Nikšića koja je bila motivisana referendumskim temama, a sinoć je “Vijestima” rečeno da je devetoro pozvano na razgovor u policijiu.

Zbog postupanja suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti, nikšićko tužilaštvo je predalo Osnovnom sudu optužni predlog protiv devet sveštenika Crnogorsko-primorske mitropolije.

Ni iz Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) juče nisu odgovorili na pitanje da li je 21. maja prekršena odluka o zabrani okupljanja i postoje li izuzeci u nekim slučajevima, navode Vijesti.

Izvor: T a n j u g

zabrana okupljanjaCrna GoraMitropolija crnogorsko-primorska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva