:

:

TV Most

Foto: Više javno tužilaštvo

clock

Februar 16, 2023   9:17

0

184

Više javno tužilaštvo: Nećemo tolerisati bilo koji oblik ekstremizma, niti pretnje nasiljem

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je, povodom pretnji predsedniku Vučiću na protestu ispred Predsedništva, da neće tolerisati bilo koji pojavni oblik ekstremizma, niti pretnje nosiocima najviših državnih funkcija, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva. Kako RTS nezvanično saznaje, u toku su hapšenja povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije tokom večerašnjih događaja ispred Predsedništva Republike Srbije, gde su zabeležena ozbiljna kršenja zakona od strane pojedinih učesnika okupljanja.

"Poručujem da će tužilaštvo procesuirati sve one koji prete nosiocima najviših državnih funkcija i sve pripadnike ekstremističkih grupa koji ugrožavaju bezbednost građana", poručio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Naglasio je da se neće tolerisati bilo koji pojavni oblik ekstremizma, niti pretnje nosiocima najviših državnih funkcija, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva.

U međuvremenu, počela su hapšenja povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nezvanično saznaje RTS.

Pretnje predsedniku Vučiću upućene su večeras na protestu grupe građana nezadovoljnih politikom vlasti prema Kosovu i Metohiji, ispred zgrade Predsedništva.

Vučić se potom sastao sa čelnicima MUP-a i bezbednosnih agencija i izjavio da će država na nasilje reagovati brzo, efikasno, odgovorno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da neće tolerisati bilo koji pojavni oblik ekstremizma, niti pretnje nosiocima najviših državnih funkcija, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva.

Ranije danas, uhapšene su dve osobe kod kojih je pronađen karabin i koje su, kako se sumnja, krenule za Beograd na javno okupljanje ispred zgrade Predsedništva.

Izvor: RTS

Više javno tužilaštvoBeogradAleksandar Vučićpretnje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva