:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Avgust 16, 2023   7:18

0

73

Visoka osposobljenost pripadnika 63. padobranske brigade

Pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije kontinuirano realizuju raznovrsnu obuku, kako u rejonu baziranja tako i van mirnodopske lokacije, sa ciljem očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti jedinice za izvođenje operacija specijalnih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na jednom od poligona Vojske Srbije realizuje se obuka borbenih timova iz sastava ove brigade, kao i stručno-specijalističko osposobljavanje profesionalnih vojnika, koji su u jedinicu primljeni početkom meseca po Projektu 5000, nakon uspešno završene selektivne obuke.

Njih je u utorak obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom je prisustvovao delu borbene obuke i realizaciji pripremnih gađanja iz pešadijskog naoružanja.

Borbeni timovi su uvežbavali izvođenje školsko-borbenog skoka i dejstvo izviđačkih organa uz upotrebu dronova, dok su novoprimljeni profesionalni vojnici realizovali gađanja iz savremenog naoružanja kojim je opremljena jedinica, ostvarivši pritom odlične rezultate.

U nastavku obilaska, general Mojsilović je prisustvovao završnom segmentu osposobljavanja polaznika Osnovne padobranske obuke - realizaciji noćnih skokova desantnim padobranom.

Izražavajući zadovoljstvo prikazanom osposobljenošću vojnika i starešina za izvođenje padobranskih skokova i izviđačkih dejstava i za efikasno neutralisanje ciljeva, njihovim odnosom prema zadacima i visokim moralom, načelnik Generalštaba je istakao da se od pripadnika ove elitne jedinice Vojske Srbije očekuje vrhunska obučenost i spremnost da izvrše svaki zadatak koji se pred njih postavi.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane63.padobranska jedinicaMilan MojsilovićVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva