:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2020   13:35

0

137

Visoki Dečani i Pećka patrijaršija zbog pogoršane epidemiološke situacije ne primaju posetioce

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa korona, manastiri Visoki Dečani i Pećka patrijaršija do početka decembra neće biti u mogućnosti da primaju posetioce.

“Ovo se odnosi i na organizovane grupe i na pojedinačne posetioce”, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Manastira Visoki Dečani.

Jutros je Radio Goraždevac javio da su među srpskim stanovništvom u opštini Peć zabeleženi novi slučajevi infekcije virusom korona.

Pet novih slučajeva prisustva virusa korona, potvrđeno je među sestrinstvom manastira Pećka patrijaršija, potvrdila je za Radio Goraždevac direktorka Doma zdravlja u Goraždevcu dr Stanislava Radović.

„Deo sestrinstva manastira Pećka patrijaršija, koji je imao nameru da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija, uzorkovano je brzim testom i kod dve monahinje je potvrđeno prisustvo COVID-19, nakon čega su odmah samoizolovane. Nakon ovih rezultata u jednoj privatnoj klinici su urađeni testovi i za ostalo sestrinstvo od kojih su još tri rezultata pozitivna na virus korona“, navela je Radović u pisanoj izjavi za Radio Goraždevac.

Radović je navela da su svi slučajevi bez simptoma da su izolovane i da će biti pod stalnom kontrolom medicinskog osoblja iz Goraždevca.

Ponovno testiranje biće urađeno u dogovoru sa epidemiolozima iz Kosovske Mitrovice.

Novinar Radio Goraždevca je pokušao da stupi u kontakt sa igumanijom manastira mati Haritinom, ali se ona nije javljala na poziv.

Izvor: Radio Kontakt Plus, Radio Goraždevac

KiMVisoki DečaniPećka patrijaršijakoronavirusposete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva