:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Septembar 10, 2021   17:04

0

127

Vitia na virtuelnom sastanku upoznao gradonačelnike sa predlogom novih mera

Ministar zdravlja u Vladi privremenih institucija u Prištini Arben Vitia održao je danas virtuelni sastanak sa gradonačelnicima, kako bi sagledali trenutnu situaciju u vezi sa pandemijom kovid-19, sa posebnim naglaskom na nove mere posle 13. septembra.

U saopštenju za javnost Asocijacije opština navodi se da je Vitia na ovom sastanku informisao gradonačelnike o trenutnoj situaciji sa pandemijom, a posebnoo o aktivnostima na suzbijanju pandemije Kovid 19.

„Rekao je da smo u ovom trenutku imali mnogo sastanaka kako bismo procenili stanje u vezi sa infekcijom. On je takođe rekao gradonačelnicima da smo danas prešli cifru od milion vakcinisanih na nacionalnom nivou, što je u tom smislu dobar znak, na čemu se ministar Vitia zahvalio gradonačelnicima na njihovom zalaganju u ovom procesu”, navodi se u saopštenju.

Ministar Vitia upoznao je gradonačelnike sa predlogom novih mera za koje se očekuje da stupe na snagu posle 13. septembra i da će važiti do 26. septembra, a to podrazumeva i odlaganje početka nastave u školama prenosi Zeri.

Što se tiče rada ugostiteljskih objekata i restorana , iste mere ostaju na snazi do 26. septembra, dok nove mere podrazumevaju:

Da nastava na svim nivoima preduniverzitetskog obrazovanja počne tek 26. septembra, sastanci su dozvoljeni – samo do 20 ljudi koji, održavaju distancu od 1.5 metar,da javne institucije rade samo sa nužnim osobljem.

Za ugostiteljske objekte nastavljaju da se primenjuju dosadašnje mere.

Na graničnim prelazima, stariji od 16 godina dužni su da od 13. septembra predoče potvrdu o vakcinaciji ili odgovarajuće testove kao i do sada. Kulturni centri i institucije kulture pri MKOS (Ministarstvu kulture, omladine i sporta prim. red,) i opštinama – obustavljaju aktivnosti do 26. septembra.

Inače, ostale mere nastavljaju da se sprovode kao i u poslednje dve nedelje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMVitiakoronavirusnove mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva