:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2023   13:15

0

98

Vladika Teodosije služio pomen igumaniji mati Teoktisti

Episkop raško-prizrenski Teodosije jutros je služio svetu Liturgiju u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici i odslužio mali pomen blaženopočivšoj igumaniji manastira mati Teoktisti, objavila je Eparhija raško-prizrenska na društvenoj mreži Iks.

"Episkop raško-prizrenski Teodosije jutros je služio svetu Liturgiju u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici i odslužio mali pomen blaženopočivšoj igumaniji manastira mati Teoktisti uz pojanje  monahinja i monaha. Potom su mali pomen služili dečanski iguman otac Sava sa ocem Danilom", objavila je Eparhija.

Igumanija manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici, mati Teoktista (Kastratović), preminula je juče nakon duže i teške bolesti, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Rođena je 12. jula 1936. u đakovičkom selu Biteš, od oca Pavića i majke Milice, kao najmlađe od šestoro dece porodice Kastratović. Na krštenju je dobila ime Poleksija.

Godine rata 1998-1999, kao i posleratne godine, provela je uz svoju crkvu u Đakovici u kojoj je pružala utočište nevoljnicima i hrabrila narod.

Relo mati Teoktiste biće sahranjeno u porti manastira u Đakovici.

Izvor: TV Most; Foto: Iks/Eparhija raško-prizrenska

KiMĐakovicaTeodosijemati Teoktista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva