:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2023   12:31

0

134

Vlajić: Podneću danas tužbu protiv Prištine zbog eksproprijacije zemljišta

Advokat Nebojša Vlajić, izjavio je, da će, kao pravni zastupnik meštana sela Dren u blizini Leposavića, danas podneti tužbu protiv vlade privremenih prištinskih institucija, u kojoj će od nje tražiti obustavljanje eksproprijacije zemljišta u tom i okolnim selima.

U toj tužbi će, kao argument, biti navedeno da za takve eksproprijacije ne postoji javni interes, da u svakom slučaju prednost ima privatni interes da ljudi ostanu na svom zemljištu, a da se izgradnja može obaviti na nekom drugom mestu, dodao je Vlajić.

Za protest u selu Dren, koji se održava već treći dan, on je rekao da se ne održava samo zbog pravnog nasilja, već da je to suštinsko pitanje opstanka, jer privremene vlasti u Prištini bez ikakvog pravnog akta želi da oduzmu zemljište meštanima površine 83 hektara, a nije poznato u koje svrhe, iako se samo pretpostavlja da će biti izgrađene baze pogranične policije. 

Vlajić je ukazao da meštani imaju pravo da znaju šta se namerava graditi na tom zemljištu, da imaju pravo da učestvuju u tom postupku i da ospore tu odluku. 

U tužbi će se tražiti obustava svih aktivnosti na tim parcelama i obustavljanje eksproprijacije zemljišta, istakao je Vlajić. 

Prema njegovim rečima, nijedna vlast ne sme to da radi, a pogotovo ne na ovaj način i zbog toga moraju da se uzmu u obzir opravdani zahtevi građana. 

Vlajić je rekao da će meštani protestovati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi. 

Izvor: T a n j u g; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMVlajićtužbaeksproprijacija zemljišta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva