:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2023   20:04

0

128

Volstrit džurnal: Izrael izveo napad dronovima na vojni kompleks u Iranu

Napad dronom na vojni kompleks u Iranu izveo je Izrael, u trenutku kada Vašington i Tel Aviv traže nove načine da obuzdaju nuklearne i vojne ambicije Teherana, tvrde američki zvaničnici i osobe koje su upoznate sa operacijom, piše "Volstrit džurnal".

 

Iranski zvaničnici saopštili su da je protivvazdušna odbrana zemlje odbranila pokušaj napada tri mala drona koja su gađala fabriku municije u gradu Isfahanu, u blizini lokacije koja pripada Iranskom svemirskom istraživačkom centru, koju su SAD sankcionisale zbog rada na iranskom programu balističkih raketa, navodi američki list Volstrit džurnal.

Iran je saopštio da je njegova protivvazdušna odbrana oborila jedan od dronova, dok su druga dva eksplodirala iznad skladišta, uzrokujući manju štetu na krovu.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian izjavio je da je cilj "kukavičkog napada" izvedenog bespilotnim letelicama na vojno postrojenje oko 400 kilometara od Teherana, bio stvaranje nesigurnosti u Iranu.

"Ovakvi postupci neće uticati na odlučnost naših stručnjaka da napreduju na našem mirnodopskom nuklearnom radu", rekao je Abdolahian novinarima.

Izraelska vojska je odbila da komentariše ovaj napad.

Incident se dogodio u trenutku kada izraelski i američki zvaničnici razgovaraju o novim načinima borbe protiv iranskih destabilizujućih operacija, uključujući produbljivanje vojne saradnje sa Rusijom, piše Volstrit džurnal.

Izvor: RTS

IzraelIrandron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva