:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Decembar 22, 2021   16:02

0

170

Vredna donacija opštine Gračanica odeljenju fizijatrije

Opština Gračanica donirala je danas vredne medicinske aparate odeljenju fizijatrije Doma zdravlja u Gračanici, koji će kako je istaknuto na primopredaji, u mnogome doprineti kvalitetnijim medicinskim uslugama našim sugrađanima.

Aparate za lasersku, elektro i tens terapiju odeljenju fizijatrije uručila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, koja je istakla da će opština nastaviti sa podrškom zdravstvenim institucijama, jer je zdravstvo jedan od stubova opstanka našeg naroda na ovom prostoru.

„Naši lekari, zdravstveni radnici i pacijenati će biti prioritet i sve ćemo nabavljati prema njihovoj potrebi, po tom principu je urađena i ova donacija. Opština ostaje otvorena za saradnju, dajemo značaj ključnim sektorima, kao što je zdravstvena zaštita, jer naš zdravstveni sistem je stub opstanka i ostanka na ovom prostoru“, kazala je predsednica Šubarić.

Direktorica Doma zdravlja Gračanica Mirjana Dimitrijević rekla je da je saradnja opštine Gračanica i Doma zdravlja na visokom nivou, i da je i ova donacija, kao i sve prethodne, veoma važna, uzimajući u obzir broj pacijenata koji gravitira u ovoj ustanovi.

„U proteklom periodu imali smo veliku pomoć Opštine Gračanica i Odeljenja za zdravstvo, kako u adaptaciji ovog prostora u kojem radimo, tako i u doniranju opreme sa kojom rade naši lekari i fizioterapeuti. Veliki broj pacijenata gravitira prema našem Domu zdravlja i kojima se pružaju ove usluge, samo u ovoj godini imali smo oko 2200 pacijenata kojima je pruženo više od 30000 usluga“, kazala je Dimitrijević koja se zahvalili predsednici opštine na vrednoj donaciji.

Fizijatar dr Slavica Samardžić istakla je da odeljenje fizijatrije do sada nije imalo laser i da su aparati koje su danas dobili veoma korisni u terapiji bola.

Vrednost doniranih aparata iznosi 10.000 evra.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicadonacijafizijatrijaŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva