:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 06, 2024   12:08

0

61

Vučević: Čekaju nas četiri godine važnih odluka

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da su danas potvrđeni mandati poslanika, a da će u narednom periodu biti konstituisani svi organi parlamenta u skladu sa voljom vladajuće većine.

"Čekaju nas četiri godine važnih odluka, mnogobrojnih aktivnosti Narodne skupštine, narodnih poslanika i narodna borba za očuvanje nacionalnih i državnih interesa", rekao je Vučević na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.  

On je zahvalio profesoru Stojanu Radenoviću, najstarijem izabranom poslaniku, na vođenju današnje sednice i poželo mu uspešan nastavak rada do izbora novog predsednika Narodne skupštine kao i svih struktura parlamenta.

Vučević je istovremeno izrazio nezadovoljstvo ponašanjem opozicije u parlamentu.

"Oni koji uporno bacaju senku na našu državu i na naš narod, su i danas izveli taj performans, igrokaz, ali i ispoljili jednu vrstu nasilja, i fizičkog, i verbalnog, i praktično poslali građanima Srbije poruku da za njih ne postoji jedna otadžbina, ne postoji jedna država, i da svi građani nisu jednaki, nego da postoje neki građani koji su za njih prihvatljivi, i to manji deo i većinska Srbija koja je za njih apsolutno neprihvatljiva", rekao je Vučević.

Dodao je da su oni sebi dali za pravo da kažu da li je neko narodni poslanik ili nije.

"Sebi su dali za pravo da kažu da li su izbori regularni ili nisu, i ako su sami, upravo kroz te izbore, i izborom volje građana Srbije ušli u današnju Skupštinu, odnosno u Dom Narodne Skupštine", poručio je Vučević.

Kako je rekao, ironija života je da upravo Radomir Lazović ili Miroslav  Aleksić dobacuju i vređaju profesora Redenovića, jednog od najpoznatijih svetskih matematičara, čoveka koji je proslavio ne sebe, nego našu državu.

Izvor: T a n j u g

Miloš Vučević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva