:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 22, 2023   16:43

0

71

Vučević: Ministar odbrane BiH nije posvetio nijednu reč dobroj saradnji

Predsednik Srpske napredne stranke, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Vojske Srbije Miloš Vučević, ocenio je danas kao "tiradu besmislica" nedavnu izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, u kojoj on, kako je rekao, "šalje nekakve poruke" predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. 

"Izjava ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, u kojoj preko sarajevskih medija šalje nekakve poruke predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, čini ga baš toliko hrabrim koliko ga svedočenje o tome da je opsovao majku Miloradu Dodiku čini pristojnim", naveo je Vučević u saopštenju.

On je istakao da, "uz svu tiradu besmislica koju ovoga puta nismo mogli da ignorišemo", Helez nije posvetio nijednu reč dobroj i sadržajnoj saradnji oružanih snaga Srbije i Bosne i Hercegovine, pre svega u vojno-obrazovnoj, ali i u drugim oblastima. 

"Siguran sam u to da će takva dobra saradnja biti nastavljena, pa i unapređena u vremenu koje je pred nama, uprkos negativnoj retorici jednog od tri čelnika Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine", dodao je Vučević u saopštenju.

On je, takođe, ocenio da "izgleda da je Bosna i Hercegovina isuviše mala za takvog junaka" kao što je Helez, pa svog zamišljenog neprijatelja mora tražiti na samom čelu Republike Srbije, koja pak ničim ne ugrožava prijateljske i dobrosusedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministar odbrane BiH je ranije, u intervjuu za tursku agenciju "Anadolu", govorio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i uputio pretnje zbog njegove izjave o državnim organima Republike Srpske. 

"Poručujem mu da ako on tako bude nastavio raditi, da ću biti prisiljen da komuniciram sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom. Je li to način rada? Srbija je u većim problemima nego Bosna i Hercegovina. Pozivam srbijanskog predsednika Vučića da radi u skladu sa Ustavom i da se prema BiH ponaša kao prema suverenoj državi, što ona i jeste, međunarodno priznatoj. Jer, lako je zapaliti fitilj. To je najlakše", rekao je Helez. 

On je dodao da "svi znamo, koji smo u nekim godinama, kako je bilo u ratu i kako su ljudi ginuli" i pozvao Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika "da se urazume".

Izvor: T a n j u g

Miloš Vučević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva