:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2023   12:54

0

89

Vučević otkrio spomen-ploču i položio venac na grob dobrovoljca Janoša Rauka

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otkrio je danas u Osnovnoj školi “Nikola Vukićević” u Somboru spomen-ploču palom dobrovoljcu Janošu Rauku koji je poginuo 1999. godine tokom NATO agresije herojski braneći otadžbinu.

Ministar Vučević spomen-ploču, u školi koju je Janoš Rauk pohađao, otkrio je zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miletom Karanovićem, a otkrivanju spomen-ploče prisustvovali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik delegata odbora Udruženja 549. motorizovane brigade “Car Dušan Silni” za Sombor Ivica Periškić. To Udruženje i grad Sombor zajedničkim naporima doprineli su da se sećanje na herojsku žrtvu dobrovoljca Janoša Rauka neguje i da se nikada ne zaboravi.

Prethodno, ministar odbrane Miloš Vučević položio je, na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, venac na grob palom dobrovoljcu Janošu Rauku u pratnji general-majora Željka Petrovića i brigadnog generala Gorana Momčilovića. Vence su položili i članovi porodice, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i boračkih udruženja.

Janoš Rauk rođen je 1954. godine u Somboru, a za vreme NATO agresije borio se kao dobrovoljac u sastavu 55. graničnog bataljona iz Prizrena koji je bio pretpotčinjen 549. motorizovanoj brigadi Vojske Jugoslavije. Dobrovoljac Janoš Rauk poginuo je 15. aprila 1999. godine na karauli “Mladen Stojanović” u napadu NATO helikoptera AH-64 “Apač”.

Odavanju počasti palom dobrovoljcu Janošu Rauku prisustvovali su i šef kabineta potpredsednika Vlade Žarko Mićin, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave i boračkih udruženja i građani Sombora.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane; Foto: Ministarstvo odbrane

Vučevićspomen pločaJanoš Rauk
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva