:

:

TV Most

clock

Mart 06, 2024   18:52

0

55

Vučević: Razgovarali smo o kadrovima, ali i geopolitičkoj situaciji

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da su na današnjoj sednici Predsedništva stranke razgovarali o kadrovskim rešenjima ali i o važnim političkim temama, posebno geopolitičkoj situaciji koja se, kako je rekao "preliva i na naš državni i nacionalni nivo". 

"Razgovarali smo ne samo o kadrovskim pitanjima, ali pre svega o najvažnijim političkim temama za Srbiju. O geopolitičkoj situaciji koja se reflektuje na državni i nacionalni nivo, kao i o našim daljim aktivnostima u predizbornim kampanjama, pre svega na lokalnom nivou", rekao je Vučević nakon sastanka u predstavništvu SNS. 

On je naglasio da su danas doneli neke odluke, a da će neke uslediti u narednom periodu. 

"Neke odluke smo danas doneli neke ćemo u periodu pred nama, u vrlo kratkim rokovima. A danas smo sa predsednikom republike timski radili i sa ponosom ističemo da to radimo zajedno sa predsednikom Srbije (Aleksandar Vučić) kao jedan tim, sa predsednikom Republike koji je član predsedništva naše stranke i toga se ne stidimo", rekao je Vučević.  

19:42 - SNS će na izbore u koaliciji, pokret će se razvijati

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da je odluka Predsedništva stranke da se na izbore ide u široj koaliciji, a da će se aktuelna ideja o  Pokretu za narod i državu razvijati u narednom periodu.

"Pokret je nešto što će se razvijati zajedno sa predsednikom Republike u narodnom periodu. Mi smo spremni da prihvatimo i uključimo sve koji Srbiju vide kao slobodnu, nezavisnu i suverenu državu, nezavisno da li je to politička stranka, da li je to udruženje građana, nevladina organizacija ili pojedinci koji vide svoje mesto u takvom pokretu", rekao je Vučević posle sednice Predsedništva SNS.

On je rekao i da to nije stvar matematike, ni prosto pitanje sinergije, procenata ili mandata, nego je pitanje politike i da veruje da će svi oni koji su patriote, koji vole Srbiju ili veruju u politiku koju personifikuje predsednik države, biti deo tog široko političkog fronta.

Kako je naveo, ne postoji 'tehnički period', država se vodi stalno.

"Plate i penzije idu, mora da se naoružava vojska, da se jača obrazovni sistem ili da se kupuju mamografi i magnetne rezonance. Gluposti su da postoji tajm aut u vođenju države", rekao je Vučević.

Srpska napredna stranka biće, kako je naveo, prvi vagon u lokomotivi budućeg pokreta.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučevićPredsedništvo SNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva