:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Decembar 01, 2022   16:03

0

64

Vučević sa Šarecom o bezbednosti u regionu i saradnji

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević  i ministar odbrane Slovenije Marjan Šarec danas su razmenili mišljenja o bezbednosnoj situaciji u regionu  sa akcentom na stanje na Kosovu i Metohiji i apostrofirali ulogu KFOR-a u očuvanju mira i stabilnosti u pokrajini.

Ministri su razgovarali u austrijskom gradu Kremsu, na marginama sastanka ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje u proširenom formatu, a Vučević je izrazio zahvalnost Šarecu na inicijativi i zalaganju da se Balkanske vojnomedicinske snage (BMTF) finansijski podrže putem Evropskog fonda za mir, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar je podsetio da je prilikom nedavne posete načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Sloveniji potvrđen interes da se obuka pripadnika naše Vojske u planinskim uslovima realizuje na poligonima u toj zemlji.

Šarec je izrazio zahvalnost za pomoć naše zemlje u borbi sa požarima koji su proteklog leta pogodili Sloveniju i posebno istakao važnost saradnje u vanrednim situacijama među državama u regionu.
Sagovornici su zajednički ocenili da su odnosi u oblasti odbrane između Srbije i Slovenije razvijeni i sadržajni, ali da postoji prostor za njihovo unapređenje.

Ministri su potvrdili nameru da se u narednom periodu realizuju međusobne posete na najvišem nivou radi konkretizacije koraka u razvoju bilateralne vojne saradnje.
 

Izvor: T a n j u g

Miloš VučevićMarjan ŠarecKiMKFORSlovenijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva