:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

April 26, 2024   21:27

0

50

Vučević u Banja Luci: Politički ćemo se boriti da sačuvamo i Srbiju i Republiku Srpsku

Ministar odbrane Miloš Vučević i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posetili su osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“ (odeljenje „Kosovo i Metohija“), u banjalučkom naselju Ada.

Vučević je, čestitajući Dan Banjaluke, istakao da svi mi bez obzira s koje strane ili obale reke Drine dolazimo doživljavamo Banjaluku kao naš grad.

,,Lep je povod i da obiđemo ovu školu i da se još jednom uverimo da će Republika Srbija biti uz Republiku Srpsku i kada je lakše i kada je teže. Nastavićemo da zajednički radimo na najvažnijim projektima koji utiču na kvalitet života građana Republike Srpske. Ogromne su promene u Banjaluci, ogroman je napredak to morate da čuvate, jer je ključna poruka da zadržimo ljude ovde i da imamo više dece. Ne vredi ni najbolja infrastruktura ni najlepše škole ni najuređeniji putevi ili obale, sportski tereni, centri, ako nemamo ljude, ako nemamo decu", naglasio je Vučević.

On je podvukao i da su pred nama izazovni dani u maju, te poručio da ćemo se politički boriti da sačuvamo i Srbiju i Republiku Srpsku, da čuvamo mir i stabilnost u regionu, što je nacionalni interes i Srbije i Srpske, poštujući i razumejući politiku i očekivanja svih naroda i država na ovom prostoru.

,,I to je ono što će biti jedan od zadataka i što ćete čuti u mom ekspozeu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde ću imati poseban deo oko regiona, oko Republike Srpske i osvrnuti se na naš dalji zajednički rad. Radujem se našim susretima. Očekujem da se oko Vaskrsa ili Đurđevdana okupimo i donesemo važne odluke za period koji dolazi, kako bismo čuvali i Srbiju i Srpsku i ceo region. Srbija želi najbolje moguće odnose sa Bosnom i Hercegovinom, sa Bošnjacima, sa Hrvatima, sa svima koji žive na ovim prostorima. Ne želimo bilo kakve svađe ni bilo kakve podele", poručio je Vučević.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković  uputio je zahvalnost Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću za donaciju za izgradnju osnovne škole ističući i brojne druge donacije širom Republike Srpske.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković  istakao je da je nova osnovna škola najmodernije opremljena u Republici Srpskoj, da ispunjava sve svetske standarde i da je plod bratske ljubavi Srbije i Republike Srpske.

Poseta je bila prilika i za obilazak učionica i kabineta u kojima se izvodi nastava, a đaci su za goste pripremili i kulturno-umetnički program.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva