:

:

TV Most

Foto: Instagram / budućnostsrbijeav

clock

Septembar 21, 2023   8:11

0

138

Vučić detaljno informisao šeika Al Nahjana o nasilju nad Srbima na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom  o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN i saopštio da ga je detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je prisustvovao prijemu koji je povodom 78. zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i kako je naveo na Instagramu, tom prilikom je pozvao “prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima”.

Vučić je zamolio šeika al Nahjana da predsedniku UAE Njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu prenese njegove "srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća".

"Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom”, napisao je Vučić.

Izvor: T a n j u g, TV Most

Aleksandar VučićUAEšeikAbdula bin Zajed al NahjanNjujork
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva