:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2021   13:42

0

188

Vučić: Do 2024.godine modernizacija poruge Niš-Dimitrovgrad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će do 2024. godine biti završen projekat modernizacije pruge Niš - Dimitrovgrad od 108 kilometara koji podrazumeva, eletrifikaciju pruge i izgradnju nove jednokolosečne elektrificirane obilazne pruge.

On je na konferenciji za novinare rekao da će se time železnica izmestiti iz centra grada što su tražili i građani Niša.

"To je velika stvar za Niš, ali i za Srbiju zbog spajanja i sa Sofijom i sa Istanbulom. Nama su naravno najvažniji Bela palanka, Pirot i Dimitrovgrad. Ukupna vrednost projekta je 268 miliona evra, od čega su 73 donatorska sredstva, Srbija obezbeđujue 62. To su velike vesti mimo Niš-Brestovac pruge, brze pruge Beograd - Niš kojom ćete za dva sata i 10 minuta moći iz centra Beograda do entra Niša da dođete", rekao je Vučić.

On je rekao da bi do kraja godine trebalo da krenu radovi na potpisivanju ugovora za Ðurin Stalać za brgu prtugu Beograd - Niš, a da će do marta početi radovi.

"Ostaje nam još 130 kilometara Niš - Preševo i Niš - Prištuina, za naših 77 kilometara. Idemo na prva 33 kilometra što je velika stvar za Merosinu, za Kuršumljiu, Prolom, Kuršumlijsku banju. To su veliki i dobri rezultati", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

Vučićmodernizacija prugepruga Niš-Dimitrovgrad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva